Felejtsük el ilyen megfogalmazásban a fenti kérdést! Soha ne a pénz nagyságára kérdezzünk rá. A tőkéje ugyanis mindenkinek más. Sokkal inkább számít, hogy százalékos arányait tekintve mekkora nyereséget értünk el.

A válasz pedig az, hogy 50-100%-os nyereség teljesen reális évente. Persze ez lehet sokkal több, vagy kevesebb is. Az átlag viszont ez.

 

Lényeg a Folyamatos Növekedés!

 

A tanfolyamot elvégző hallgatók nagy többsége megtanul profi módon elemezni és kereskedni. Viszont legtöbbjük csak úgy tud időt szakítani erre a tevékenységre, hogy napközben néha leül a gép elé és ránéz, hogy éppen mi a helyzet. Ők általában az 50%-os szintet teljesítik évente. A 100% fölötti teljesítmény akkor szokott jelentkezni, ha van valakinek több ideje a gép előtt ülni, vagy esetleg olyan munkát végez, amikor közben szabadon figyelheti a grafikonokat is.

Ezek a hozamok persze sokkal kedvezőbbek, mint amiket valaha is remélhetünk egy lekötött betéttől, vagy hozamgarantált befektetési alaptól. Természetesen a kockázatuk is nagyobb.

Éppen ezért mondom mindig, hogy a tőzsdézés nem egyik napról a másikra változtatja meg az életünket, hanem egy közepes-hosszú távú befektetésként kell rá tekintenünk. Viszont olyan szempontból páratlan lehetőség, hogy teljesen mindegy mekkora összeggel kereskedünk. A százalékos nyereség miatt a határ a csillagos ég.

Ne felejtsük el, hogy bármely napon meg lehetne duplázni vagy el lehetne bukni a teljes vagyonunkat a tőzsdén. A piac ereje hatalmas, és éppen ezért kell nekünk alkalmazkodni. Nem egy nap alatt kell milliókat keresni. A nyugodtság az egyik legnagyobb erénye a kereskedőnek.

Ne Felejtsük el a Pihenést!