Sokat hallunk ezekről a dolgokról manapság, de sajnos kevesen tudják, hogy valójában mit is jelent ez pontosan és hogyan lehet használni…

Nézzünk egy rövid áttekintést:

Mi is az az offshore cég?

Az offshore cégek olyan társaságok, amelyek kedvezőbb adózású országokban működnek. Az ilyen régiókat hívjuk adóparadicsomoknak.

Hogyan lehet profitálni egy ilyen cégből?

Az egyik legegyszerűbb módja, hogy magyar cégünk tulajdonosának beírjuk offshore cégünket, és így rengeteg adót spórolunk meg. A céges adókat ugyan ki kell fizetnünk, de az osztalékadót egy az egyben meg tudjuk spórolni. Persze ezek a tranzakciók csak bizonyos összeghatár fölött érik meg, hiszen az offshore cégnek is vannak költségei.

Hogy hozhatok létre ilyen céget?

Rengeteg erre szakosodott vállalkozás van ma Magyarországon, akik teljes körű szolgáltatást nyújtanak. Érdeklődjünk náluk a lehetőségek iránt.

Miért jó ez nekem a tőzsdézéshez?

Erre az a válaszom, hogy csak bizonyos összeg fölött éri, akkor viszont nagyon. A körülbelül 20%-os adókat egy az egyben meg tudom spórolni offshore cég használatával. Ilyen esetben egész egyszerűen a brókerszámlát a cég részére nyitom, és már tudok is kereskedni.

Természetesen, ez csak rövid áttekintés volt, arról, hogy nagyjából hogy kell elképzelnünk ezeket a cégeket. További információért kérek mindenkit, hogy tájékozódjon alaposabban!